Коронавірус: Уряд має намір збільшити розмір доплат медпрацівникам, - Шмигаль

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, уряд продовжить підвищувати оплату праці медичним працівникам, які залучені до боротьби з COVID-19

Про це Шмигаль сказав під час засідання уряду, передає Еспресо.TV.

"Зі свого боку уряд продовжить підвищувати оплату праці тих медичних працівників, які залучені до боротьби з COVID. Будуть затверджені сьогодні додаткові коригувальні коефіцієнти, що впливають на вартість медичних послуг та, відповідно, на збільшення оплати праці лікарів", - сказав Шмигаль.

Наприклад, якщо, за словами Шмигаля, медичні команди в лікарнях надаватимуть допомогу більшій кількості пацієнтів, відповідно і заробітна плата буде вищою, оскільки коефіцієнт зростатиме в залежності від завантаженості лікарень.

При цьому Шмигаль зазначив, що доплати до заробітної плати у розмірі 300% для лікарів, які борються з COVID-19 залишаться без змін.

Шмигаль також нагадав, що під час наради з регіонами було проговорено, що по тих областях, де за вересень не відбулося збільшення заробітної плати медичних працівників - а їх на сьогодні шість - будуть ініційовані відповідні кадрові рішення.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb