До врегулювання в Нагірному Карабасі слід залучити Туреччину, - Алієв

Президент Азербайджану Ільгам Алієв наполягає, що всі рішення під час нової фази військового конфлікту з Вірменією в Нагірному Карабасі приймалися ним самостійно, але вказує на стабілізуючу роль Туреччини в нинішній ситуації

Про це він заявив в інтерв'ю російському телеканалу РБК, яке вийшло 11 жовтня 2020 року, передає Еспресо.TV.

"Активна і дуже чітка позиція турецького керівництва, особисто президента і інших офіційних осіб під час ескалації по суті запобігла втручання третіх країн в цей конфлікт, тому я вважаю, що роль Туреччини виключно позитивна, і вона повинна грати ще більшу роль в нашому регіоні, і в тому числі у справі врегулювання конфлікту", - заявив Алієв.

При цьому він не став уточнювати, які саме "треті країни" він має на увазі.

Як вже встигли заявити деякі аналітики, можливо, азербайджанський президент у такий спосіб натякає на Росію, яка за два тижні активних бойових дій так і не наважилася на введення своїх "миротворців" чи на інші відкриті форми підтримки Вірменії. Наразі РФ виконує лише посередницьку місію.

"Безумовно, тут не може бути жодних сумнівів, що Туреччина повинна і буде відігравати важливу роль в справі врегулювання конфлікту. В якій формі, де-юре чи де-факто, - це вже питання технічне", - додав Алієв.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо