Шевченко пояснив, чому поразка від Німеччини пішла збірній України на користь

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко заявив, що матчі із провідними збірними Європи допомагають нашій команді готуватися до Євро-2020

Про це Шевченко заявив після поразки від Німеччини у 3-му турі Ліги націй, повідомляє Українська асоціація футболу.

За словами Шевченка, українські гравці належним чином відреагували на поразку від Франції в товариському матчі з рахунком 1:7.

"Насамперед позитив я бачу в тому, що на трибуни повернулися глядачі. Також мені сподобалася реакція хлопців на розмову, яка відбулася в нас після матчу проти Франції. Футболісти повністю виконали установку на гру. Багато хто з них уперше вийшов в офіційному поєдинку на такому рівні, і вони проявили себе дуже добре", - сказав Шевченко.

Тренер додав, що головною метою команди у Лізі націй є підготовка до наступного року, коли відбудеться Євро-2020 та матчі відбору до чемпіонату світу.

"Якщо нам вдасться втриматися в елітному дивізіоні, це буде чудовий результат. У ситуації, в якій ми опинилися — травми, інфікування коронавірусом, — ці втрати дуже впливають на якість нашої гри. Ми не маємо такого вибору гравців, як провідні збірні Європи. Якщо в нас випадає один-два виконавці — це вже проблема. Але ми свідомо йдемо на ризик, запрошуємо молодих футболістів, створюємо конкуренцію. Можливо, хтось із них у найближчому майбутньому проб’ється до основного складу", - зазначив Шевченко.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо