Торговельні мережі Ізраїлю вирішили самовільно вийти з карантину

Ізраїльська асоціація торгових мереж, франшизних бутиків і точок громадського харчування заявила, що всі вхідні в її склад бізнеси відкриються вже 18 жовтня 2020 року незалежно від приписів урядової програми щодо виходу з "локдауну"

Про це Асоціація повідомила уряд офіційним листом після того, як ознайомилася з проектом програми, що передбачає відкриття торгово-розважальних комплексів (ТРК), мережевих промтоварних магазинів (книжкових, магазинів одягу і модних аксесуарів) і точок швидкого харчування, передає Еспресо.TV з посиланням на 9 канал телебачення Ізраїлю.

У заяві Асоціації відзначається, що у 18 тис. бізнесів, що входять до її складу, не мають можливості знаходитися в закритому стані до 15 листопада, як це передбачено в програмі МОЗ, тому всі вони мають намір відновити роботу у всіх містах, крім "червоних", тобто вже з наступного неділі, 18 жовтня.

"Міністерство охорони здоров'я досі не засвоїло те, що вже давно зрозуміли в усьому світі: по шляху до перемоги над коронавірусом не слід вбивати діловий сектор", - йдеться в заяві Асоціації.

Перед цим Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю направило до уряду програму виходу з "локдауну", що складається з дев'яти етапів.

Перший етап передбачається почати з 18 жовтня. Він стартує за умови, що кількість нових випадків інфікування протягом доби не перевищить позначки у 2000.

Відкриються дитячі сади і торгові точки, в яких будуть обслуговувати клієнтів в режимі продажів на винос. Буде відкрито аеропорт імені Бен-Гуріона, дозволені демонстрації, зустрічі членів сімей, які не проживають разом, відвідування морських пляжів.

Другий етап розпочнеться 1 листопада (умова - не більше 1000 нових випадків зараження вірусом на день). Учні початкових класів повернуться до навчання. Відкриються синагоги, медичні установи.

Третій етап - з 15 листопада (не більше 500 випадків нових заражень в день). Буде дозволена робота торгових точок з клієнтами. Відкриються торгові центри і ринки, тренажерні зали.

Четвертий етап - з 29 листопада (не більше 250 нових випадків інфікування). Відкриються точки громадського харчування, розважальні установи.

П'ятий етап, згідно з програмою міністерства, розпочнеться 13 грудня: відкриються гостьові будинки, готелі, басейни.

Шостий етап розпочнеться 27 грудня. Відкриються музеї, культурні установи, відновляться командні спортивні змагання.

На сьомому етапі, з 10 січня 2021 року відновлять навчання в середніх, старших і випускних класах.

На восьмому етапі, з 24 січня 2021 року відкриються ігрові майданчики і розважальні центри.

На фінальному, дев'ятому етапі, з лютого 2021 року, буде дозволено відвідування спортивних змагань, барів і клубів.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо