Тихановський попросив Світлану діяти "жорсткіше"

Стало відомо, про що Світлана Тихановська вперше за чотири місяці розмовляла телефоном зі своїм чоловіком, не допущеним до президентських виборів популярним білоруським відеоблогером, головою руху "Країна для життя", а нині політв'язнем Сергієм Тихановським

Подробиці з посиланням на мінське видання Наша ніва розповідає Еспресо.TV.

"Робимо все можливе, щоб ви усі вийшли", - сказала Світлана Тихановська своєму чоловікові в телефонній розмові, яку несподівано дозволили Сергію Тихановському у суботу, 10 жовтня 2020 року, тобто того самого дня, коли Лукашенко зустрівся з групою політичних в'язнів у СІЗО КДБ.

"Треба якось жорсткіше бути", - порадив Сергій Тихоновський дружині наприкінці уривку з розмови, опублікованої Тихоновською.

"Жорсткіше? Я переймаюся просто за всіх, хто там у в'язниці знаходиться. Знаєш, жорсткіше бути... Але щоб на вас це усе не відобразилося. Ну, значить будемо жорсткіше", - відповіла вона чоловіку.

При цьому вона запитала, чи влада вже погодиться його випустити з ув'язнення, однак Сергій не дав ствердної відповіді.

Також розмова свідчить, що Тихановський слідкує за політичною діяльністю дружини, котру, на відміну від Лукашенка, країни Заходу визнають законно обраним лідером Білорусі. Зокрема, йому відомо, що Світлана Тихоновська зустрічалася з президентом Франції Емманюелем Макроном та канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

"Схоже, Тихановський, а також Колеснікова, Северинець та Статкевич не були присутніми на 4,5-годинній зустрічі Лукашенко з політв'язнями в СІЗО КДБ. Принаймні, їхніх облич не видно на тих фрагментах відео та фотографій, які оприлюднили державні ЗМІ", - наголошує "Наша ніва".

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо