Нацслужба здоров'я перерахувала понад 1,3 млрд грн на підвищення зарплат медикам

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) перерахувала понад 1,3 млрд грн на підвищення зарплат медикам у вересні та жовтні

Про це повідомляє Урядовий портал.

"На сьогодні НСЗУ вже перерахувала закладам понад 1,3 млрд грн на виплату підвищених зарплат медикам у вересні та жовтні. Олпати за додатковими договорами за вересень на суму понад 1,225 млрд грн отримали 1 515 медичних закладів. Також 141 заклад отримав оплати від НСЗУ вже й за жовтень - на загальну суму 101,8 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі свої пропозиції до НСЗУ подали всі медичні заклади, які мають право на отримання доплат для підвищення зарплат лікарям. Так, 585 закладів вже уклали договір з НСЗУ, ще два договори підписано з боку НСЗУ і відправлено на підписання медзакладам, договори із семи закладами перебувають на погодженні, а два заклади подали пропозиції з помилками і мають їх виправити для укладення договору.

У пресслужбі нагадали, що уряд з 1 вересня підвищив зарплати медичним працівникам закладів спеціалізованої та екстреної медичної допомоги. Так, доплати лікарям встановлені на рівні 70% від посадового окладу, доплати фахівцям з базовою та неповною вищою освітою усіх спеціальностей - на 50% від мінімальної зарплати, а доплати молодшим медичним сестрам - на 25% від мінімальної заробітної плати.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb