СБУ викрила групу зловмисників, які підробляли паспорти громадян Євросоюзу

Контррозвідники Служби безпеки України викрили міжрегіональну групу зловмисників, які підробляли та продавали паспорти громадян країн Європейського Союзу

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, до групи входили мешканець Рівного та двоє жителів Львівської області. Зловмисники діяли під прикриттям агенції з підбору персоналу для роботи в європейських країнах. 

"Для бажаючих працевлаштуватися за кордоном ділки виготовляли "липові" ID-картки резидентів країн Східної Європи та видавали їх за офіційні документи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для виготовлення фальшивих документів ділки облаштували п'ять підпільних "типографій" у приватних помешканнях у Львові, Дрогобичі та кількох населених пунктах Рівненщини. Вартість комплекту підроблених документів становила від 300 євро.

У ході обшуків за адресами проживання та реєстрації учасників групи правоохоронці виявили чорнову документацію, банківські картки та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності, а також оргтехніку, яку використовували для виготовлення підробок.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb