Шведсько-британська компанія починає фінальні випробування препарату від COVID-19, - Bloomberg

Шведсько-британська фармацевтична компанія AstraZeneca Plc перейшла до завершувальної стадії випробувань препарату проти коронавірусу

Про це повідомляє Bloomberg.

Найближчими тижнями компанія планує почати два випробування препарату на основі антитіл як профілактичного засобу за участі понад 6 тис. людей, а у подальшому - залучити 4 тис. дорослих для випробування препарату у лікуванні захворювання.

Генеральний директор компанії Паскаль Соріот заявив, що антитіла тривалої дії від AstraZeneca Plc "мають потенціал для надання негайного та довготривалого ефекту як для профілактики, так і для лікування COVID-19".

Препарат оцінюватимуть щодо його здатності протистояти зараженню впродовж року та як превентивне лікування, коли пацієнти піддаються впливу вірусу від інших.

Після заяв Дональда Трампа про ефективність подібної терапії під час його лікування США здійснили великі інвестиції в дослідження AstraZeneca Plc. Компанія, своєю чергою, погодилася поставити США 100 тис. доз препарату до кінця 2020 року з можливістю придбання країною 1 млн доз додатково у 2021 році.

Раніше США надали AstraZeneca Plc $25 млн на відкриття та оцінку моноклональних антитіл, а перша фаза випробувань розпочалась у серпні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb