Трамп хоче укласти угоду про ядерну зброю з Путіним до виборів

Американський лідер Дональд Трамп планує до президентських виборів в США укласти угоду щодо ядерного озброєння з президентом РФ Володимиром Путіним

Про це повідомляє Axios з посиланням на джерело.

За його даними, в Білому домі вважають, що принципова домовленість з РФ вже досягнута, тому підготовку угоди вдасться завершити через тиждень після того, як переговори сторін "всерйоз відновляться".

Хоча раніше заступник голови російського МЗС Сергій Рябков заявляв, що між США і Росією все ще існують величезні відмінності в підходах, в тому числі і до центральних елементів такої угоди. Мовляв, розмови про майбутню угоду навряд чи реалістичні.

Видання зазначає, що плани Трампа щодо підписання ядерної угоди з Путіним до президентських виборів стали несподіванкою для високопоставлених республіканців і співробітників Білого дому.

На початку липня спеціальний представник США з контролю над озброєннями Маршалл Біллінгслі повідомляв, що Сполучені Штати планують провести переговори з росіянами про укладення нового договору про скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь СНО-III.

Відповідна угода набуло чинності 5 лютого 2011 року та розрахована на 10 років з можливим продовженням за взаємною домовленістю сторін на п’ять років.

У травні МЗС РФ заявив, що шанси на пролонгацію договору мінімальні і він, ймовірно, втратить чинність 5 лютого 2021 року.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb