Уряд передає Мінстратегпрому будівлю інформаційно-обчислювального центру УЗ, профсоюз заявив про загрозу системі продажу квитків

Кабмін передав будівлю Головного інформаційно-обчислювального центру (ГІОЦ) Укрзалізниці у сферу управління Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості

Про це пише Інтерфакс-Україна.

"ГІОЦ  - це "мозок" залізниці (основні сервери і "залізо"), завдяки якому здійснюється управління рухом. Якщо відключити сервери, то зупиниться система продажу квитків пасажирам, а також ніхто не зможе сісти на поїзд, оскільки відсканувати квиток стане неможливо. Зупинка системи управління перевезеннями більш ніж на шість годин призведе до повної зупинки поїздів на стиках, перехідних пунктах і припортових станціях, що призведе до збитків бізнеса і вантажовиробників. А "Укрзалізниця" за добу втратить 150 млн грн", - цитує видання слова голови первинної профспілкової організації ГІОЦ Вадима Москвіна.

За його словами, залізничники до сих пір не отримали офіційної позиції свого керівництва з цього питання, куди саме їх мають переселити і чи переселять взагалі.

Також, за інформацією видання, представники профспілки ГІОЦ у понеділок проведуть мирну ходу до Кабінету міністрів України.

При цьому у розпорядженні Кабміну йдеться, що "Укрзалізниця" має звільнити приміщення у 30-денний строк.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb