Гетманцев пропонує відкласти підвищення "мінімалки" до грудня 2021 року

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев пропонує відкласти підвищення мінімальної заробітної плати до 6,5 тис. грн з 1 липня на грудень 2021 року

Про це Гетманцев сказав в інтерв'ю ТСН.

"Я б відклав це підвищення (мінімальної зарплати до 6,5 тис. грн - ред.) до 1 грудня 2021 року. Тоді, мені здається, що ми б нормально пройшли цей рік. Адже це менше впливатиме і на інфляцію, і на податковий тиск на бізнес", - цитує видання слова Гетманцева.

При цьому він зазначив, що не переоцінював би втрати бюджету від підвищення мінімальної зарплати до 6 тис. грн, оскільки втрати бюджету, які використовуються на виплату зарплат бюджетникам, компенсуються надходженням податків.

Водночас, за словами Гетманцева, не можна заперечувати додаткове навантаження на бізнес і Фонд оплати праці. 

"Дійсно, підвищуючи заробітні плати ми можемо отримати тінізацію зарплат, коли людей будуть переводити на пів ставки тощо. Так, в цьому є проблема. Тому мені здається, що оптимальною сумою для підвищення зарплати є 6 тис. грн, а не 6,5 тис. грн. Тобто, я б зупинився на 6 тис. грн.", - цитує видання слова Гетманцева.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb