Ідея віддати місцевій владі право формувати тарифи на комуналку навряд чи врятує ситуацію, - Тетяна Бойко

Ініціатива передати місцевій владі право формувати тарифи на комунальні послуги викликає застереження, адже для реалізації необхідні кваліфіковані спеціалісти на місцях

Таку позицію висловила Тетяна Бойко, координаторка енергопрограм громадянської мережі “Опора”, в ефірі програми “Про гроші” з Олександром Морщавкою на телеканалі “Еспресо”.

“Мені було дуже дивно почути, що це вимога Міжнародного валютного фонду. Тому що я не впевнена, що рішення, яке пропонується, буде впливати на фінансову стабілізацію роботи підприємств. І навіть не тому, що органи місцевого самоврядування погані. Я просто переживаю, що не у всіх них є достатньо компетенції”, — зазначила Бойко.

Вона сказала, що не бачить прямої кореляції запропонованих змін із вирішенням питань боргів на місцях за комунальні послуги.

“Можливо, органи місцевого самоврядування самі краще бачать ситуацію. Але дуже часто органи місцевого самоврядування не зацікавлені в тому, щоб підвищувати тарифи. А якогось іншого шляху через вливання цих коштів з місцевих бюджетів — цього шляху просто немає, тому що економіка міст не дозволяє десь постійно знаходити такі величезні суми і вкладати їх в комунальне господарство”, — пояснила експертка.