Норвегія звинуватила в кібератаці на свій парламент російських хакерів

Уряд Норвегії заявив, що російські хакери здійснили кібератаку на парламент країни Стортинг 24 серпня. За словами міністра оборони країни за атакою стоять держструктури РФ

Про це повідомляє Aftenposten, передає Hromadske.

13 жовтня під час засідання Стортингу міністр закордонних справ Норвегії не Марі Еріксен Сорейде та міністр оборони Франк Бакке-Єнсе заявили, що кібератаку на норвезький парламент, що відбулася 24 серпня зробили російські хакери за наказом російських спецслужб, проте не назвали, яких саме.

Читайте також: Microsoft заявила про зрив масштабної кібератаки, яка могла вплинути на вибори в США

В результаті атаки хакери отримали доступ до поштових скриньок, банківських рахунків, страхових номерів та інших персональних даних низки працівників парламенту. Постраждали й кілька депутатів.

"Служби безпеки й розвідки тісно співпрацюють, аби врегулювати цей інцидент на національному рівні. На підставі інформації, що є в розпорядженні уряду, ми вважаємо, що за цією діяльністю (кібератакою - Ред.) стоїть Росія", - зазначив глава Міноборони країни Бакке-Єнсен.

Читайте також: У ЄС схвалили накладення санкцій за кібератаку на Бундестаг

Очільники МЗС і Міноборони Норвегії також заявили, що за кібератакою стоять саме державні структури Росії, але не уточнили, які саме.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо