Україна і Польща домовилися спільно розвивати транспортний коридор Гданськ-Чорне море

Адміністрація морських портів України (АМПУ) та морський порт "Гданськ" співпрацюватимуть у розбудові транспортного коридору між морськими портами Балтійського і Чорного морів

Про це повідомила пресслужба Міністерство інфраструктури.

Згідно з повідомленням, в. о. голови АМПУ Олександр Голодницький та голова правління морського порту "Гданськ" Анджей Адамчик підписали меморандум про наміри співпрацювати у розвитку транспортного коридору між Гданськом та Чорним морем.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, одним із пріоритетів співпраці з польською стороною є розбудова транспортного коридору між морськими портами Балтійського та Чорного морів.

"Це сприятиме збільшенню обсягів торгівлі між нашими країнами та підтримці транспортного ринку. Крім цього, меморандум дозволить максимально розширити географію контейнерних перевезень з Китаю через Україну до Польщі в Європу та у зворотному напрямку, здійснювати їх у різний спосіб різними видами транспорту без зупинок", - цитує пресслужба слова Криклія.

Криклій зауважив, що у 2020 році Україна спрямувала близько 5 млрд грн на проєкт GO Highway, який з'єднує українські порти з польськими портами.

"Цього року вже зроблено 100 км зі 140 запланованих. Також у наступному році ми розпочинаємо масштабну реконструкцію траси М-05 Київ - Одеса. Як частина GO Highway на цій трасі буде зроблено 100 км доріг в Черкаській області", - додав міністр.

У пресслужбі зазначили, що меморандум також сприятиме вивченню можливостей співпраці у сфері розвитку та експлуатації портів, логістичних послуг, тощо.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb