Україна приєднається до санкцій ЄС проти Лукашенка та білоруських чиновників, - Кулеба

Голова українського МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна приєднається до вже запроваджених Європейським Союзом санкцій проти білоруських чиновників, причетних до фальсифікації результатів президентських виборів

Про це очільник українського МЗС Дмитро Кулеба заявив на брифінгу, передає "Укрінформ".

Міністр зазначив, що Україна приєднається до вже запроваджених Європейським Союзом санкцій проти білоруських чиновників, причетних до фальсифікації результатів президентських виборів, і розгляне можливість приєднання до нових після завершення відповідної процедури в ЄС.

Читайте також: У ЄС погодили включення Лукашенка у санкційний список, - ЗМІ

"Наша позиція щодо Білорусі з першого дня початку цієї кризи є послідовною і чіткою, ми приєдналися до відповідних заяв Європейського Союзу. Що стосується тих санкцій, які вже були запроваджені, ми приєднаємося до них. Що стосується будь-яких нових санкцій, то ми будемо діяти за узгодженим алгоритмом, тобто спочатку Європейський Союз ухвалює санкції, а потім ми розглядаємо питання про приєднання до них", - сказав Кулеба.

За його словами, питання Білорусі є чудовим прикладом того, як працює передбачена Угодою про асоціацію конвергенція зовнішніх політик ЄС та України, "коли ми дійсно виступаємо єдиним фронтом з найбільш болючих питань".

"Питання Білорусі - це чудовий приклад того, як працює передбачена Угодою про асоціацію конвергенція зовнішніх політик ЄС і України, коли ми дійсно виступаємо “єдиним фронтом” із найбільш болючих питань", - додав міністр.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо