Україна спростила видачу посвідок на тимчасове проживання

Кабмін прийняв постанову, яка спрощує оформлення посвідок на тимчасове проживання для громадян країн з безвізовим порядком в'їзду в Україну

Про це повідомляє Урядовий портал.

Згідно з повідомленням, 9 жовтня за ініціативи Державної міграційної служби України Кабінет міністрів прийняв постанову №933, яка спрощує оформлення та видачу посвідок на тимчасове проживання.

"Відтепер іноземці, які є громадянами країн з безвізовим порядком в'їзду в Україну і перебувають в нашій державі на законних підставах, матимуть право подати документи на оформлення посвідки на тимчасове проживання без виїзду за межі України у зв'язку із зміною мети в'їзду", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зауважили, що особливо актуальним це питання є для громадян Республіки Білорусь, а також фахівців ІТ-галузі, які щойно працевлаштувалися в Україні, та членів їх сімей.

Зазначається, що документи для оформлення посвідки на тимчасове проживання без виїзду за межі України подаються не пізніше ніж за 15 робочих днів до закінчення дозволеного строку перебування.

Водночас, у пресслужбі окремо зазначили, що спрощений порядок оформлення посвідки на тимчасове проживання не стосуватиметься громадян держави-агресора.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb