Марченко: Є підстави вважати, що Україна виходить із кризи

Надходження ПДВ у травні - вересні 2020 року збільшилися у півтора рази порівняно з попереднім роком

Про це повідомив Міністр фінансів України Сергій Марченко, передає урядовий портал.

За словами міністра, є підстави вважати, що Україна поступово виходить із кризи. Адже надходження ПДВ у травні-вересні 2020-го збільшено у півтора рази, у порівнянні з відповідним періодом 2019-го. Податкова ефективність з ПДВ зросла з 2,65% у квітні цього року до 3,4% – у червні. Це найвищий показник за півтора року.

"Завдяки виконанню доходів податковою і митницею ми надолужуємо те відставання у дохідній частині. Це 44,2 млрд грн на початок травня. Зараз скоротили цю «дірку» до 10 млрд грн. А до кінця 2020 року її взагалі закриємо", - зазначив міністр.

За його словами, позитивну динаміку дали також боротьба з тіньовими схемами зі сплати ПДВ і фіктивного податкового кредиту.

 "Цьому сприяли підвищення прозорості та підзвітності податкових органів, кадрові ротації, організаційне вдосконалення ДПС, нова якість сервісів тощо", - підкреслив Марченко.

Марченко заявив, що спостерігаються позитивні зміни і в роботі митниці.

"Маємо інструмент розвитку і зростання – це бюджет. Цього року у нас достатньо фінансового ресурсу, аби забезпечити пріоритетні видатки. Розроблений командою Мінфіну держбюджет-2021 закладає можливості для відновлення і розвитку економіки країни", - повідомив міністр.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb