На Миколаївщині дві шарлатанки "зняли вроки" з пенсіонерки за майже мільйон гривень, - поліція

У Южноукраїнську Миколаївської області дві зловмисниці виманили у 79-річної пенсіонерки грошей та прикрас на загальну суму в 950 тис. грн

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

"Дві шахрайки 33-х та 63-х років ошукали 79-річну мешканку Южноукраїнська 29 вересня. Підійшовши до потерпілої біля крамниці, повідомили їй, що мають надздібності і бачать на пенсіонерці смертельну порчу. Незнайомки розповіли бабусі, що можуть допомогти, провівши певний ритуал, для якого потрібні всі наявні гроші та ювелірні вироби", - зазначили в поліції.

Пенсіонерка пішла з шахрайками додому зібрала золоті прикраси та гроші (тисячу євро, дві тис. доларів, 650 тис. рублів) на загальну суму майже у 950 тис. грн, й віддала зловмисницям.

Пенсіонерка зазначила, що зрозуміла, що її ошукали, коли шахрайки пішли з грошима та прикрасами.

"Над розкриттям шахрайства працювали южноукраїнські слідчі та оперативники Управління карного розшуку. У результаті проведеного комплексу оперативно-розшукових заходів співробітники поліції встановили місцезнаходження зловмисниць та їхнього водія. Обидві жінки -  мешканки Маріуполя, а старша з них вже притягалась до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічних злочинів", - розповіли в поліції.

Шахрайок затримали у супроводі бійців роти поліції особливого призначення 12 жовтня у Маріуполі. Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили грошові кошти та низку ювелірних виробів, які можуть бути викраденими у потерпілої. 

В поліції зазначили, що перевірятимуть затриманих на причетність до вчинення близько сотні аналогічних злочинів на території держави. 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо