НАБУ оголосило третю підозру у справі про недобудоване сховище ядерного палива

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) оголосило директору приватної компанії підозру у співучасті в організації передання хабаря колишньому посадовцю підрозділу НАЕК "Енергоатом"

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

Згідно з повідомленням, 3 жовтня детективи НАБУ повідомили директору приватної компанії про підозру у співучасті в організації надання неправомірної вигоди колишньому посадовцю підрозділу держпідприємства НАЕК "Енергоатом".

Таким чином, зазначили у НАБУ, наразі встановлено трьох осіб, задіяних у злочині.

Слідство встановило, що у 2017 році посадовець відокремленого підрозділу "Енергоатому", зловживаючи службовим становищем, уклав із підконтрольною екснародному депутату компанією договір на 929 млн грн. Згідно з договором компанія мала збудувати Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива. Згодом витрати витрати на будівництво сховища зросли до 1,36 млрд грн, однак об'єкт досі не введено в експлуатацію.

Натомість зазначається, що упродовж 2017-2019 років посадовець "Енергоатому" безоплатно одержав три квартири в новобудовах Києва загальною вартістю майже 4,42 млн грн через іншу підконтрольну екснардепу компанію, що, за версією слідства, є неправомірною вигодою.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb