"Думаю, що розгляд в залі відбудеться": Підласа про можливий зрив голосування проєкту держбюджету-2021 у першому читанні

За словами народної депутатки партії "Слуга Народу" Роксолани Підласи, інформації щодо перенесення голосування проєкту держбюджету на 2021 рік наразі немає

Про це Підласа сказала в ефірі Еспресо.TV.

"Наразі інформації про перенесення голосування бюджету немає", - сказала Підласа.

Нардепка також нагадала, що за українським законодавством до 20 жовтня у першому читанні проєкт держбюджету на наступний рік має бути проголосований.

"Тобто спікер парламенту і голова бюджетного комітету за законом зобов'язані хоча би запропонувати, винести на голосування цей проєкт. Тому я думаю, що розгляд бюджету в залі відбудеться, хоча я допускаю, що це може бути не так гладко, як це було минулого року", - зауважила Підласа.

За її словами, якщо минулого року бюджетні висновки були проголосовані і підтримані після короткого обговорення, то у цьому році їх обговорювати доведеться, можливо, більш детально, адже за процедурою, якщо бюджетні висновки не голосуються одразу пакетом, то вони обговорюються по одному і також народні депутати обговорюють поправки, які були не враховані, якщо того будуть хотіти народні депутати, які їх подали.

"Я думаю, що така процедура цього року не виключена і це не є погано насправді, тому що народні депутати насправді подають слушні поправки до бюджету дуже часто, які потрібно було би враховувати", - підкреслила Підласа.

Підласа додала, що хоча засідання профільного комітету відбудеться на день пізніше, у неї немає сумнівів, що рішення, таблиця і проєкт постанови по бюджетних висновках народні депутати зможуть отримати вчасно, за два дні до голосування.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb