"Немає голосів навіть на перше читання": Железняк припустив перенесення голосування за держбюджет-2021

За словами народного депутата від фракції "Голос" Ярослава Железняка, голосування за проєкт закону про державний бюджет України на 2021 рік можуть відкласти через нестачу голосів

Про це Железняк написав у Telegram.

"Виглядає так, ніби 20-го жовтня проєкт бюджету голосувати не будуть. Нехай це буде моя суб'єктивна оцінка, але судячи із засідання бюджетного комітету (16 жовтня), дуже схоже на правду", - написав Железняк.

Так, за його словами, номінальна причина перенесення голосування - проєкт закону не встигне підготувати комітет. Так, пояснив Железняк, бюджетний комітет для фіналізації тексту бюджетних пропозицій (першого читання) збереться не 15, а 16 жовтня. 

"Ну а там можна не встигнути роздати текст депутатам за 2 дні і все", - зауважив Железняк.

Таким чином, регламент Комітету буде порушений, спікер не матиме права ставити проєкт закону на голосування, тож строки повинні бути перенесені.

"Думаю, реальна причина зрозуміла. Немає голосів навіть на перше читання", - підкреслив нардеп.

Так, за його інформацією, всередині партії більшості "Слуга Народу" випадає більша частина депутатів "орієнтованих на Коломойського". Також не приїдуть хворі і депутати, які не будуть на голосуванні через місцеві вибори. А поза "СН", додав Железняк, далеко не всі групи чи фракції готові підтримати уряд і Офіс президента.

"В цілому, на таке рішення перед виборами поки 210-220 голосів тільки є. І то оптимістично. І то якщо інші не почнуть качати", - підсумував Железняк, додавши, що "може статися диво і на бюджет зберуться люди".

"Але поки виглядає, що битва за бюджет буде яскравим етапом битви за нову або стару коаліцію вже після місцевих виборів у листопаді", - написав народний депутат.

При цьому він зауважив, що 20 жовтня засідання парламенту відбудеться навіть без голосування бюджету. Згодом Железняк повідомив, що у цей день відбудеться звернення президента Зеленського до Верховної Ради.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb