"Роздерибанити між рашкою та олігархами Донбас - це не вільна економічна зона", - соцмережі про "друге питання Зеленського"

Соцмережі різко відреагували на пропозицію президента Володимира Зеленського щодо вільної економічної зони на Донбасі

Еспресо.TV зібрало перші реакції інтернет-спільноти на друге питання, озвучене президентом Володимиром Зеленським, яке спробують поставити українцям на місцевих виборах 25 жовтня.

Користувачі почали коментувати друге питання від Зеленського, щойно воно з'явилася під дописом Офісу президента у Facebook.

Читайте також: “Опитування” Зеленського: друге питання буде про вільну економічну зону на Донбасі

Дехто спромігся на жарти, інших непокоїла незаконність опитування або процедура імплементації ВЕЗ.

Деякі користувачі почали висловлюватись щодо питання Зеленського у себе на сторінках.

Читайте також: "Спочатку все відбуватиметься на підконтрольній Україні території", - в ОПУ прокоментували друге "питання Зеленського"

"Вова, роздерибанити між олігархами і рашкою Донбас - це не вільна економічна зона, то трошки по-іншому називається. Формулюй питання правильно", -  прокоментувала журналістка Тетяна Локацька.

"Хтось розтлумачив - ВЕЗ буде в ОРДЛО чи на підконтрольній Україні території? І чому вільні економічні зони тільки на Донбасі? Щоб знову, як у кінці 90-их завозити через них курячі "окорочки"? Питання, на які, певен, Зеленський сам не знає відповіді", - відзначив Сергій Руденко.

"Якщо знає, як зробити ВЕЗ на замінованій, напічканій зброєю території- нехай подає закон в ВР, де в нього є монобільшість, до чого тут опитування?" - заявила нардеп від "Євросолідарності" Ірина Геращенко.

"Якщо побачите листочки з «опитуваннями» від Зеленського, забирайте їх із собою.Пам’ятайте, що лише закон, в тому числі Виборчий кодекс, а не чиясь захцянка, визначає, що таке виборчий документ. А Кримінальний кодекс (в свою чергу щодо виборчих документів чи документів референдуму) також відштовхується лише від закону. Тому сміливо беріть цей папірчик із собою. Знадобиться для розпалу дров чи для інших побутових потреб. Заодно зможете поцікавитися, звідки в організаторів «опитування» Ваші захищені законом персональні дані. І безумовно маєте повне право викликати поліцію", - прокоментував юрист Андрій Магера.

  • Нагадаємо, президент Зеленський у відеозверненні заявив, що 25 жовтня на виборчих дільницях під час місцевих виборів українцям поставлять "п'ять важливих питань" про те, що "раніше у нас ніколи не питали". Водночас Зеленський не уточнив, що саме питатимуть в українців.
  • Співкоординаторка всеукраїнської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська наголосила, що законних підстав для організації такого опитування у приміщеннях для голосування не існує.
  • Очільник Комітету виборців України Олексій Кошель заявив, що анонсоване Зеленський опитування в жодному разі не є народовладдям, а швидше є політтехнологією.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо