"Створюють передумови, щоб не було війни": Кравчук про питання Зеленського щодо "вільної економічної зони" на Донбасі

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук відреагував на друге питання президента Володимира Зеленського щодо вільної економічної зони, яке планують додати до "опитування" громадян України 25 жовтня

Про це він заявив в ефірі каналу "Україна 24".

"Президент повинен знати думку людей, і я дуже здивований істерикою, я не скажу менше, саме так, канали звинувачують президента у всіх смертних гріхах тільки за одне - що він хоче знати думку людей. Просто перейшли всі лінії. Скажу відразу: я підтримую ідею президента, його право знати думку людей з тих питань, які цікавлять людей і самого президента", - зазначив голова української делегації в ТКГ.

За словами Кравчука, проєкт вільних економічних зон на Донбасі розроблявся ще з 1993 року.

Він заявив, опитування громадської думки не має юридичних наслідків.

"Просто думка людей. А чи буде вона реалізована в законодавчому плані - це вже питання влади, питання Верховної Ради", - зауважив Кравчук.

Читайте також: В ОПУ назвали увесь список питань, які увійдуть у "опитування" 25 жовтня

Він наголосив, що вільна економічна зона - це шлях до припинення війни. І, що мова не йде про особливий статус цих регіонів.

"Ставимо комплекс питань, і вже передбачається, що стрілянина припиняється. Тобто коли мова йде про вільну економічну зону - не може бути, що йде війна, і створюється зона. Створюються передумови для того, щоб не було війни, умови управління в цих районах на рівні місцевого самоврядування та виконавчої влади. Коли все це разом діє - війна зупиняється", - зазначив голова української делегації в ТКГ.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb