Тігіпко планує вивести Промінвестбанк з ринку і передати його робочі активи ТАСкомбанку

Український бізнесмен Сергій Тігіпко, який через свою компанію Luregio Limited подав у Національний банк України (НБУ) документи на погодження покупки Промінвестбанку (ПІБ), планує вивести його з ринку і перевести робочі активи в ТАСкомбанк

Про це пише Інтерфакс-Україна.

"Ми звернулися в НБУ, щоб купити ще один банк - ПІБ. ... Якщо буде рішення НБУ, ми зразу звернемося і будемо робити все для того, щоб дістати ліцензію ПІБу і інтегрувати те, що залишиться з робочих активів, у першу чергу у ТАСкомбанк, інше залишимо на фінансові компанії", - цитує видання слова Тігіпка.

Тігіпко додав, що очікує на досить швидке виведення банку з ринку.

"Ми готові до такої роботи, у нас є гарний досвід, багато банків купували, багато продавали, тому сподіваємося, що тут ми зможемо досить швидко банк вивести з ринку і наростити свої активи", - зауважив Тігіпко.

У виданні нагадали, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) погодив придбання ПІБ компанією Luregio Limited через покупку "Фінансовою компанією "Фортіфай". АМКУ уточнив, що в обох випадках мова йде про придбання, які забезпечать вище 50% голосів у вищому органі управління.

12 жовтня у пресслужбі НБУ виданню повідомили, що регулятор отримав пакет документів для погодження купівлі ПІБ від Luregio Limited.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb