Венедіктова відмовила НАБУ в поновленні справи "Ротердам+" через відсутність матеріалів справи, - ЦПК

15 жовтня під час слухання у Вищому антикорупційному суді стало відомо, що формальною підставою для відмови у поновленні справи "Ротердам+" з боку генпрокурора була відсутність матеріалів провадження

Про це Центр протидії корупції повідомив у Telegram.

"У Вищому антикорупційному суді відбулось чергове засідання щодо відновлення справи "Роттердам+" за скаргою Центру Протидії Корупції. Зокрема, з'ясувалось, чому генпрокурорка Венедіктова відмовила детективам НАБУ у задоволенні скарги на постанову про закриття справи. Підстава для відмови формальна: відсутність матеріалів кримінального провадження", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Експерт, яка нарахувала 40 млрд "збитків" від "Роттердам +", робила експертизу на замовлення Коломойського - ексголова НКРЕКП

Сьогодні дослідили томи №6-7-8 (всього їх 17) і долучили додаткові документи. Окрім того, суддя Олійник перейшла до дослідження 9 тому справи, зокрема першої експертизи, яка проводилася СБУ і встановила збитки майже на 19 млрд грн. Саме після цієї експертизи були пред'явлені підозри у справі.

"Прокурор САП Віталій Пономаренко підтвердив, що згадана експертиза є належним і допустимим доказом і вона дійсно встановила наявність потенційних збитків. Цікаво, чому ж тоді прокурор проігнорував її, коли ухвалював постанову про закриття справи?" - зазначили в ЦПК.

 

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо