БПЛА, двигуни, ППО, літаки та корвет: Зеленський окреслив можливості співпраці в оборонній сфері з Туреччиною

За словами президента Володимира Зеленського, Україна зацікавлена у співпраці з Туреччиною в галузі двигунобудування, розвитку систем ППО та спільного виробництва корабля класу "корвет"

Про це Володимир Зеленський розповів у інтерв'ю турецькому видання, передає прес-служба президента.

У інтерв'ю Зеленський зазначив, що турецькі безпілотники зарекомендували себе з найкращого боку.

"Ми бачимо, що це справді гордість вашого ВПК. Це саме той вид озброєнь, який здатний кардинально змінити ситуацію на полі бою. І ми, безумовно, зацікавлені у спільному виробництві. Тут нема що особливо пояснювати, все просто. Туреччина демонструє серйозні успіхи в цьому напрямку, і ми купуємо цю продукцію. Україна своєю чергою виробляє двигуни для дронів. Тож запуск спільного підприємства – природний крок", - наголосив він.

Президент відзначив, що йому приємний інтерес до ДП "Антонов" з боку Туреччини.

"І так само логічно, що й у галузі літакобудування ми з турецькими друзями можемо дуже багато зробити разом", - додав він.

"Більш того, скажу, що це далеко не всі сфери, в яких ми можемо й розраховуємо співпрацювати з Турецькою Республікою в контексті оборонної промисловості. Двигунобудування, розвиток систем ППО, спільне виробництво корабля класу "корвет"... Потенціал для співпраці величезний", - підкреслив Зеленський.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо