Федеральна авіаційна адміністрація США дозволила цивільні польоти над Чорним морем під відповідальністю України

Федеральна авіаційна адміністрації Департаменту транспорту США зняла заборону на цивільні польоти над Чорним морем під відповідальністю України

Про це повідомляє Урядовий портал.

Згідно з повідомленням, з 27 жовтня Федеральна Авіаційна Адміністрація (FAA) Департаменту транспорту США запланувала оновлення Спеціальних федеральних авіаційних правил щодо обмежень на виконання польотів американськими експлуатантами у повітряному просторі під відповідальністю України.

У документі зазначено, що Україна запровадила дієві заходи стосовно безпеки польотів цивільної авіації в Сімферопольському районі польотної інформації, зокрема в міжнародному повітряному просторі, де відповідальність за обслуговування повітряного руху делеговані Україні.

У пресслужбі зазначили, що на основі аналізу звітів моніторингу управління ризиками за останні три з половиною роки відзначено, що внаслідок цілеспрямованих зусиль України кількість випадків, що мали потенційний вплив на безпеку польотів, пов’язаних з російською агресією в Україні, знизилась практично до нуля. При цьому повітряний простір над тимчасово окупованою територією АРК був та залишається недоступний для планування та виконання польотів відповідно до рішення державної авіаційної служби України.

"Висновки FAA, як одного з найавторитетніших світових регуляторів з безпеки авіації, про належний рівень безпеки у міжнародному повітряному просторі над відкритим морем, є черговим дуже важливим визнанням для авіаційної спільноти всього світу. Вони ґрунтуються на фаховій оцінці комплексу заходів, які було втілено для мінімізації загроз та підвищення рівня безпеки польотів у західній частині Сімферопольського району польотної інформації", - цитує видання слова Украероруху Андрія Ярмака.

Він також зазначив, що таке рішення є підтвердженням точності результатів постімплементаційного моніторингу України, а також висновків Агентства Європейського Союзу з безпеки польотів, опублікованих в кінці серпня цього року.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb