Мінінфраструктури зацікавлене у співпраці з Hyundai для будівництва високошвидкісних залізниць в Україні, - Криклій

Міністерство інфраструктури розглядає можливість співпраці з Hyundai Corporation для будівництва високошвидкісних залізниць в Україні

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури.

Згідно з повідомленням, Мінінфраструктури розглядає декілька варіантів співпраці з іноземними партнерами щодо проєкту будівництва високошвидкісних залізниць.

За словами Владислава Криклія, Україна зацікавлена у співпраці з компанією Hyundai Corporation.

"Обрання партнера для реалізації проєкту будівництва високошвидкісних залізниць здійснюватиметься на підставі аналізу запропонованих умов, які мають бути вигідними для України. Проєкт вимагає комплексного підходу, зокрема у питаннях фінансування, строків реалізації, можливості підготовки ТЕО (техніко-економічного обґрунтування - ред.) за рахунок грантових коштів тощо", - йдеться у повідомленні.

Зі свого боку директор представництва компанії Hyundai Corporation в Україні Іль Донг Чанг поінформував про зацікавленість у реалізації інфраструктурних проєктів в Україні. 

Сторони також обговорили питання використання рухомого складу на високошвидкісних залізницях та моделі фінансування інфраструктурних проєктів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb