"Не менше двох млн українців потребують саме таких препаратів", - ОПУ про легалізацію лікувального канабісу

В Офісі президента наголосили, що питання стоїть виключно про легалізацію медичного канабісу в лікувальних цілях

Про це йдеться в заяві на сайті президента.

В Офісі констатували існування вимоги в суспільстві щодо легалізації медичного канабісу.

"Станом на сьогодні лікувальні препарати на основі канабісу доступні в таких країнах, як Канада або Австралія, Сполучені Штати або Польща, Нова Зеландія або Литва. Українці на території цих і десятків інших держав уже зараз можуть скористатися принципом "канабіс – це ліки", але на території нашої країни це повністю нелегально. Проте суспільна дискусія щодо канабісу відбувається і в Україні", - підкреслили в ОПУ.

Читайте також: Зеленський назвав ще три питання на "опитування" 25 жовтня

В Офісі президента відзначили, що спроби зареєструвати законопроєкти щодо легалізації медичного використання канабісу у Верховній Раді вже були.

"Аргументи прибічників цієї ідеї відомі: коноплі без наркотичного ефекту можуть використовуватися як ефективне та легке знеболювальне. Що особливо важливо для людей з онкологічними захворюваннями, які, поки канабіс залишається нелегальним, змушені рятуватися за допомогою набагато важчих та небезпечніших за наслідками для організму препаратів", - прокоментували в ОПУ.

Читайте також: "Жоден політик не зможе заперечити волю народу", - Зеленський про опитування щодо зменшення кількості нардепів

Водночас там підкреслили, що застосування медичної марихуани у державах, які це вже дозволили, демонструє її ефективність при депресіях, посттравматичному стресовому розладі, що є важливим для військовослужбовців, які повертається додому з війни. Активно використовується група препаратів і при низці інших тяжких станів і захворювань.

"За попередніми підрахунками, не менше двох мільйонів українців потребують саме таких препаратів. Якщо, зрозуміло, ми хочемо дбати про належну якість їхнього життя", - заявили в Офісі президента.

"Аргументи опонентів цієї ідеї також відомі. Вони наголошують на тому, що під виглядом медичних препаратів можуть розповсюджуватися й наркотичні речовини. Але ефективною є та держава, яка нівелює ризики та використовує з користю для народу усі можливості, які існують", - додали в ОПУ.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо