"Не можна проводити без належної безпеки кордонів": США підтримали Україну щодо виборів у ОРДЛО

США підтримують позицію України щодо проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей лише після повернення українській владі контролю над кордоном із РФ і забезпечення на цих територіях необхідних умов безпеки

Про це заявив заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент, передає "Укрінформ".

"Процедура виборів (у ОРДЛО - ред.) не може проводитися без забезпечення належної безпеки кордонів. Для того, щоби відбулися вибори, потрібна наявність відповідних умов", - сказав Кент.

Заступник помічника держсекретаря США наголосив на підтримці територіальної цілісності України та зазначив, що українська влада демонструє прагнення до вирішення конфлікту.

"Політичне бажання в Києві є і його не бракує", - сказав Кент.

При цьому заступник помічника держсекретаря США зазначив, що зрушень у виконанні Мінських домоленостей немає саме з російського боку, що стало причиної запровадження та продовження санкцій США і ЄС, а також нагадав, що в Європі наразі запроваджують нові обмеження проти РФ за будівництво мосту через Керченську протоку.

"Важливо не те, що ми додаємо більше стимулів, аби подивитися, чи змінить Росія поведінку, а те, що ми мусимо зберігати єдність", - додав Кент.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb