Президент Естонії закликала звільнити главу МВC за гомофобні висловлювання

Президент Естонії Керсті Кальюлайд закликала звільнити міністра внутрішніх справ Марта Гельме за гомофобні висловлювання.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Керсті Кальюлайд зазначила, що не розуміє неприкритої ворожості Марта Гельме проти членів естонського суспільства.

"Йдеться про наших людей - наших поліцейських і вчителів, наших творчих людей і будівельників, сусідів, колег, друзів. І чужих, але все ж наших людей. Їх розподіл і класифікація на основі сексуальної орієнтації, кольору шкіри або будь-яких інших характеристик як правильних і неправильних для нас і для них неприйнятні, суперечать духу нашої Конституції, а також просто по-людськи огидні", - сказала Кальюлайд.

Вона додала, що міністр із такими поглядами не годиться для уряду Естонської республіки.

"Люди Естонії гідні кращого. Я обговорила сьогодні це і з прем'єрміністром, якому висловила свою думку", - сказала президент Естонії.

Раніше в інтерв'ю DW, пояснюючи, чому уряд має намір провести референдум і внести в Конституцію Естонії визначення шлюбу як союзу чоловіка і жінки, глава МВС республіки сказав, що "держава не може зберегтися без дітей і без моралі".

Він порадив сексуальним меншинам "бігти до Швеції" та визнав, що ставиться до них "недружньо".

"Це не гомофобія. Я сказав би, що ті люди, які кажуть, що нашого референдуму не треба, - гетерофоби. Вони лізуть у ліжко гетеросексуалів. Вони лізуть, а не ми ліземо в їх ліжко. Якщо вони можуть робити свою гомопропаганду, то ми можемо робити і іншу пропаганду", - сказав Гельме.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо