У Мінську почався щосуботній жіночій марш

Сьогодні, 17 жовтня 2020 року, білоруські жінки зібрались на традиційний суботній марш середмістям Мінська

Вони рушили від станції метро "Схід" та пішли проспектом Незалежності у напрямку до центру, передає Еспресо.TV з посиланням на білоруську службу Радіо Свобода

Жінки скандують: "Живе Білорусь!", "Заберіть Сашу, віддайте нашу Машу (політув'язнену Марію Колесникову - ред.)".

Серед учасниць маршу - легендарна Ніна Багінська.

Колону супроводжують силовики Лукашенка у чорній формі.

"Нас не потрібно захищати!", - повторюють їм жінки.

Акцію також знімають на відео із сірого мікроавтобусу.

Затриманих наразі немає.

Довідка

Об'єднана білоруська опозиція висунула самопроголошеному президенту країну Олександру Лукашенку ультиматум.

Якщо до 25 жовтня (до Дня Народного Ультиматуму) він 1) не піде з посади, 2) не припинить насилля з боку МВС, КДБ та ОМОНу по відношенню до мирних протестувальників, 3) звільнить усіх без виключення політв'язнів, 26 жовтня по усій території Білорусі починається загальнонаціональний безперервний страйк та громадянська акція непокори, включно з перекриванням шляхів сполучення.

Наразі світове співтовариство вважає законно обраним лідером Республіки Білорусь Світлану Тихановську, учасницю сфальшованих владою виборів 9 серпня. Вона є філологом за фахом, працювала перекладачем й співорганізатором допомоги дітям, постраждалим від Чорнобильської катастрофи. Вільно володіє англійською мовою. В дитинстві часто перебувала в Ірландії.

Чоловік Світлани - не допущений до президентських виборів на стадії збору підписів популярний у Білорусі відеоблогер та громадський діяч, лідер руху "Країна для життя", телепродюсер за фахом Сергій Тихановський. Наразі він разом з іншими керівниками опозиції перебуває за гратами.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо