У Німеччині та Іспанії результатів тесту на коронавірус чекають по два тижні, - Ляшко

Швидкість опрацювання аналізів на COVID-19 в Україні є прийнятною і співмірною з тим, як це відбувається зараз в країнах Євросоюзу

Про це заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив сьогодні, 17 жовтня 2020 року, в етері програми "Pro здоров`я" з Іриною Коваль на Еспресо.TV

"Тести, які людям потрібні для виїзду за кордон, в Німеччині та Іспанії чекають по два тижні. В Словаччині записуються за п'ять днів для того щоб пройти тест, тому що вся державна структура переформатована саме на людей з симптомами", - зазначив заступник міністра.

За його словами, для оцінки успішності протидії коронавірусу з боку вітчизняної медичної системи слід враховувати "багато факторів".

"І ці багато факторів зовні не видно. Зовні чутно тільки, що ось така сума на ковідний фонд була виділена і, здавалось би, що воно все полетить. Трошки не так воно працює. І я вам скажу, що намагаються всі на своєму місці у цей період часу робити все залежне від людини на конкретному місці щоб справитись з епідемією", - додав Ляшко.

Дивіться з 22:00

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо