В передмісті Парижа юнак з Москви вчинив теракт

У паризькому передмісті Конфлан-Сент-Онорин ввечері у п'ятницю, 16 жовтня 2020 року, 18-річний хлопець чеченського походження, що народився у Москві, обезголовив ножем вчителя історії й географії місцевого коледжу Bois d'Aulne на ім'я Самуель П.

Поліція виявила нападника за кілька сот метрів від місця злочину й ліквідувала його, оскільки той погрожував правоохоронцям ножем. У нього також було знайдено вогнепальну зброю, розповідає Еспресо.TV з посиланням на RFI.

Наразі вже відомо, що загиблий розповідав своїм учням про свободу слова і в якості приклада наводив можливість малювати карикатури на застовника ісламу, пророка Мухамеда. Як повідомляє AFP, Самуель П. показував своїм учням опубліковані сатиричним виданням Charlie Hebdo карикатури на пророка Мухаммеда.

За попередніми даними, це і стало мотивом дій нападника, котрий під час вчинення вбивства вигукував гасло "Аллаху акбар".

Злочин оцінено як теракт. Ним займається Національна антитерористична прокуратура (PNAT).

Саме як теракт оцінив даний вчинок і президент Франції Емманюель Макрон, що прибув на місце події та виступив з короткою промовою.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо