У Кропивницькому долають наслідки надзвичайно руйнівного смерчу

Сьогодні, 18 жовтня 2020 року, в мікрорайонах Лелеківка і Балашівка міста Кропивницький, які найбільше постраждали від негоди, небайдужі збиралися на толоку з метою подолання наслідків негоди: термінового ремонту житлових будинків та інших споруд, відновлення газо- та електропостачання, розчищення і прибирання завалів

Про це з посиланням на місцевий портал Гре4ка розповідає Еспресо.TV.

Одначе, наслідки стихійного лиха є настільки великими, що їх неможливо виправити протягом одного дня.

Пошкоджено дахи близько 100 житлових будинків, є випадки руйнування стін, перекрита подача газу в межах вулиць:

Богдана Хмельницького,
Сагайдачного,
Івана Виговського,
Холодноярської,
Мінської,
Делегатської,
Ризької,
Комунальної,
Зеленогірської,
Івана Богуна,
Мазепи.

В зоні багатоповерхової забудови ситуація спокійна: тут зафіксовані випадки затоплення квартир - не справлялися ливневі системи у житлових будинках по вулиці Академіка Корольова, Кропивницького та Тимірязєва.

У міській раді Кропивницького створено спеціальну комісію, яка визначатиме розмір заподіяної шкоди у кожному конкретному випадку. Відповідно постраждалі від стихії зможуть отримати матеріальну допомогу для ліквідації наслідків руйнівних сил природи.

 
 

Панорамне відео:

 
Ось я описує свої враження від смерчу кропивничанка Наталія Резник.
 
"Мій будинок опинився в епіцентрі воронки смерчу. Ми з донькою стояли, міцно обійнявшись, біля вікна і повторювали "Боже, врятуй!". Перші пів години після буревію навколо стояла мертва тиша. Всі заціпеніли від жаху, коли побачили подвір'я один одного", - наводить її слова Точка доступу.
 
"Це було дуже страшно. В повітрі просто літали сонячні батареї, металеві секції парканів висіли на дротах, дерева повиривало з корінням. Я ніколи такого ще в своєму житті не бачила", - додає житель Кропивницького Ольга Скороход.
 
 
 
 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо