Китай продемонстрував систему залпового запуску ударних дронів. ВІДЕО

Китай провів випробування системи залпового вогню, яка призначена для одночасного запуску багатьох ударних безпілотників

Про це повідомляє Naked-science, передає "Укрінформ".

 "Дослідницька організація China Academy of Electronics and Information Technology (CAEIT) під час випробувань здійснила запуск дронів з коробчатої ​​установки, розміщеної на базі легкого тактичного автомобіля", - зазначили в описі до відео.

Зазначається, що наразі не відомі ні назви китайської новинки, що була використана на випробуваннях, ні позначення всього комплексу.

Фахівці відзначають схожість нового БПЛА з курсуючим боєприпасом CH-901 компанії China Poly Defense. Цей БПЛА запускається з пересувної "труби".  Його можна використовувати для розвідки або ураження наземних цілей.

Спочатку CH-901 оснастили парою висувних крил, а також V-подібним хвостовим оперенням.  Нещодавно дизайн БПЛА зазнав змін: V-подібне хвостове оперення замінили додатковим набором висувних крил і складним подвійним хвостовим оперенням.

CAEIT - дочірня компанія державної корпорації China Electronics Technology Group Corporation (CETC), яка в червні 2017 року провела експеримент, де брали участь близько 120 невеликих безпілотних апаратів. Чотири місяці по тому CAEIT провела власний, більш масштабний експеримент з двома сотнями дронів.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо