Президент вноситиме законопроєкти за результатами "опитування", - Качура про п’ять питань Зеленського

Нардеп-"слуга" Олександр Качура заявив, що "опитування" Зеленського не передбачає юридичних наслідків, але має політичні, адже за результатами президент буде вносити законопроєкти та приймати ті чи інші рішення

Про це він заявив в ефірі програми "Великий ефір Василя Зими" на Еспресо.TV.

"Для того, щоб знайти відповідь на питання чи законні такі "опитування", треба відкрити Конституцію України й подивитися статтю 69, в які передбачено, що народовладдя здійснюється через вибори, референдуми та інші форми. От інші форми є такі опитування", - сказав Качура.

Нардеп зазначив, якщо говорити щодо юридичних наслідків, то законодавством не передбачаються під час опитування будь-які юридичні наслідки, а є політичні наслідки.

"Політичними наслідками й буде те, що президент України після того, як пройде "Всенародне опитування" українських громадян, буде вносити законопроєкти, приймати ті чи інші рішення за результатами цих "опитувань", - зауважив Качура.

Він впевнений, що опитування все-таки відбудеться, тому що президент України та його команда це озвучили.

"А ми, до речі, як партія "Слуга народу", до цього не маємо ніякого стосунку. Тому що я не знаю, як буде відбуватися процедура. Я точно знаю, що це буде поза межами дільниць відбуватися "опитування". І тільки після виходу з дільниць громадян, коли вони визначилися з тими кандидатами до місцевих органів самоврядування. Але яким чином буде відбуватися сама процедура, я думаю, що Офіс президента повинен надати цю інформацію", - наголосив Качура.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb