"Навіть забороняти якісно розівчилися": Княжицький пояснив, чому рішення суду не зупинить поширення книги про Стуса

Задоволення Дарницьким райсудом Києва вимоги кума Володимира Путіна Віктора Медведчука заборонити розповсюдження книги Вахтанга Кіпіані про репресованого радянською владою поета Василя Стуса винесене так, що не зможе завадити поширенню твору

Про це написав у Facebook народний депутат від "Європейської Солідарності" Микола Княжицький.

"І ще про Вахтанг Кіпіані і абсурдне рішення суду на користь Медведчука. По-перше, воно ще в силу не вступило. Буде апеляція. По-друге, читайте рішення. Суд заборонив розповсюджувати книгу лише йому самому та видавництву "Віват". Тобто яке-небудь Yakaboo, оффлайн-книгарня або будь-яка книжкова розкладка може це робити безперешкодно. Судова заборона буде діяти лише якщо за прилавком стоятиме сам Вахтанг", - написав Княжицький.

Читайте також. "Будемо її читати": українці реагують на заборону судом книги про Стуса за позовом Медведчука

Народний депутат також зауважив, що у рішенні написано про заборону розповсюджувати саме надрукований тираж книги, а не окремі екземпляри.

Крім того, судом заборонено розповсюджувати не саму книгу, а "надрукований тираж книги". Тобто одну книгу Кіпіані продати може, а всі мільйон екземплярів (чи скільки там входить в "надрукований тираж") - ні. Заборони розповсюджувати книгу, як про це пишуть медіа, в судовому рішенні немає. Вони навіть забороняти якісно з радянських часів розівчилися", - підсумував Княжицький.

Читайте також. "Називати "сином поліцая" Медведчука можна": Кіпіані про вирок суду

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb