Теракт у Франції: мусульманський проповідник випустив фетву із закликом убити вчителя

У понеділок, 19 жовтня, поліція Франції проводить масштабну спецоперацію в зв’язку з вбивством французького вчителя, вчиненим 18-річним чеченцем

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен, передає Reuters.

"Поліція провела кілька рейдів, і очікуються нові, відносно десятків осіб", - сказав він в ефірі радіо Europe 1.

Дарманен повідомив, що у Франції ведеться близько 80 розслідувань за фактом ненависницьких висловлювань в інтернеті. За його словами, рішення про те, чи слід закрити деякі групи мусульманської спільноти після звинувачень у пропаганді насильства і ненависті, ще не прийнято.

Голова МВС Франції додав, що заарештований проповідник і батько 13-річної школярки «випустили фетву» (ісламську релігійну постанову), відносно вчителя Самуель Паті із закликом убити його за демонстрацію карикатур на пророка Мухаммеда.

"Очевидно, що вони оголосили фетву проти професора", - сказав Дарманен.

Учитель французької історії Самуель Паті був обезголовлений 16 жовтня біля своєї школи в місті Конфлан-Сент-Онорін під Парижем.

Його вбив 18-річний виходець з Москви чеченського походження за те, що він показував учням карикатури на пророка Мухаммеда. Підозрюваний був застрелений поліцією.

Вбивство вчителя викликало хвилю обурення у Франції. 18 жовтня тисячі людей вийшли на вулиці, щоб вшанувати пам’ять Самюеля Паті.

Президент Франції Еммануель Макрон назвав злочин ісламістським терактом. Розслідуванням вбивства зайнялася антитерористична прокуратура, затримали 11 осіб.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb