В Укроборонпромі заявили про економію понад 0,5 млрд гривень завдяки закупівлям через Prozorro

Укроборонпром за 9 місяців зміг заощадити 524 млн грн на закупівлях завдяки переходу на систему Prozorro

Про це повідомила пресслужба Укроборонпрому.

"Завдяки переходу на систему Prozorro підприємтсва Укробонпрому за підсумками 9 місяців 2020 року зекономили понад 524 млн грн", - йдеться у повідомленні.

За інформацією пресслужби, 166 млн грн вдалось заощадити на агрегованих закупівлях коли товар або послуга купувались спільно в межах одного тендеру для усіх або декількох підприємств концерну. Зокрема на централізованій закупівлі верстатів концерн зекономив в 52,5 млн грн, газу - 50 млн грн, електроенергії - 33 млн грн, страхуванні вантажів - 21,6 млн грн, аудиторських послугах - 5,67 млн грн, бронюванні готелів - 2 млн грн, талонах на пальне - 1,3 млн грн.

Зазначається, що за три квартали 2020 року Укрборонпром оголосив та провів близько 16 тисяч тендерів загальною вартістю у понад 5,5 млрд гривень. Найбільше підприємства Укроборонпрому закуповували електроенергію та газ, виробниче устаткування та складові до нього, мастильну оливу та охолоджуючі рідини, запасні частини.

Завдяки відкритим та прозорим процедурам закупівель понад 5 тисяч постачальників взяли участь у тендерах: в середньому 2,2 постачальники змагалися за перемогу у кожному з них.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb