Влада Нью-Йорку заборонила проведення весілля хасидів: на свято до онука рабина запросили 10 тис. гостей

Влада штату пригрозила накладенням щоденного штрафу у розмірі $10 тис. за проведення весілля: громада хасидів звинуватила владу у "необґрунтованому" переслідуванні за релігійною ознакою

Про це повідомило The New York Times, передає Hromadske.

Керівництво штату Нью-Йорк вжило "екстраординарних заходів", аби скасувати свято: у ситуацію особисто втрутився очільник департаменту охорони здоров’я Нью-Йорку, який доручив своїм заступникам вручити організаторам весілля наказ із вимогою дотримуватися епідеміологічних заходів безпеки.

Очільник департаменту видав постанову за статтею 16, за порушення якої передбачений щоденний штраф $10 тис.

Влада очікувала, що на таке весілля приїдуть близько 10 тис. гостей, деякі чиновники штату також отримали запрошення, вони підтвердили виданню, що низка запрошених гостей - з епіцентрів розповсюдження COVID-19.

Хасиди розповіли, що весілля 19 жовтня має святкувати онук рабина синагоги, хасиди кажуть, що весільна церемонія та трапеза будуть доступними лише "близьким членам родини", а широкий загал запросили тільки "на короткий проміжок часу".

Не обійшлось без звинувачень влади у переслідуванні за релігійним принципом. Попри таку критику, хасиди погодились скасувати запрошення численним гостям, а святкування провести у невеликому колі родини.

Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо втрутився та заявив, що проведення масштабного весілля занадто ризиковане.

"Моя пропозиція: влаштуйте невелике весілля цьогоріч. Наступного року у нас буде велике весілля. Якщо запросите мене, я прийду", - сказав він.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо