Заборона книги Кіпіані про Стуса: видавництво подасть апеляцію на рішення Дарницького суду

Директор видавництва Vivat Юлія Орлова заявила, що подасть апеляцію на рішення суду, щойно отримає повний текст рішення суду

 

Про це директор видавництва Vivat Юлія Орлова написала у Facebook.

"Ми були готові до такого рішення, адже було б наївно сподіватись, що в боротьбі з таким суперником, ми переможемо одразу. Натомість, ми не розраховували, що ми настільки недалеко пішли від тих часів, коли відбувався сам суд над Василем Стусом. У нас була надія на те, що часи змінились", - заявила Орлова.

Читайте також: Книгу Кіпіані "Правда Василя Стуса" розкупили за лічені хвилини після вироку суду про заборону її розповсюдження, - видавництво

Директор видавництва зазначила, що апеляцію на рішення Дарницького райсуду подадуть, щойно отримають повний текст вироку в справі.

Читайте також: "Будемо її читати": соцмережі про заборону судом книги про Стуса за позовом Медведчука

Юлія Орлова додала, що згідно з рішенням судді Дарницького райсуду Заставенко Марини, з книги "Справа Василя Стуса" мають бути видалені наступні фрази:

“... чи була можливість у Стуса обрати "менше зло". Проте є фактом, що наданого, підтримуваного держбезпекою адвоката звали Віктор Медведчук»

“...Медведчук на суді визнав, що всі "злочини", нібито вчинені його підзахисним, «заслуговують на покарання”

“... він (мається на увазі Віктор Медведчук) фактично підтримав звинувачення. Навіщо прокурори, коли є такі безвідмовні адвокати?...”

“...розпинав поета (мається на увазі Василя Стуса) - призначений державою адвокат Медведчук”

“...шістка комуністичної системи Медведчук…”

“Злочин перед поетом юрист Медведчук здійснив ще й тим, що не повідомив родині про початок розгляду справи… Боявся КГБ чи просто завжди був циніком та аморальним типом?”.

До моменту видалення цих фраз з книги, її заборонили розповсюджувати видавництву Vivat та автору Вахтанг Кіпіані.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо