Британські радники почнуть тренувати українських військових моряків, - посольство

Британська місія Orbital, що тренувала українську піхоту з 2014 року відтепер тренуватиме також і флот

Про це повідомила посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс в  інтерв'ю для "Інтерфакс-Україна".

"Великим доповненням тепер є морська підтримка. Це не тільки будівництво кораблів, але також підготовка, яка буде реалізована через операцію "Orbital". Логічно, що ми будемо провідною країною по військовій морській підготовці на півдні, проте також будемо працювати з іншими країнами. Оскільки операція "Orbital" вже діє, люди добре знають її, довіряють, бачили її послужний список, це правильний механізм для того, щоб додати в неї компонент морської підготовки. Це буде головний фокус додаткової підтримки до 2023 року ", - розповіла пані посол.

Читайте також: Британія виділить 1,25 млрд фунтів на український військово-морський флот, - Зеленський

Вона відзначила, що ключовою подією візиту президента України Володимира Зеленського в Великобританію було підписання Меморандуму про наміри в сфері розвитку військово-морського потенціалу України, і зазначила, що кораблі, які будуть передані Україні Великобританією, можуть бути оснащені зброєю.

Довідка: Британська навчальна місія Orbital була створена в 2014 році, одразу після окупації Росією Криму. З початку 2015 року британська фахівці навчили понад 20 тисяч українських військовослужбовців. У листопаді минулого року британські інструктори навчали 30-ту механізовану бригаду Острозького.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо