Міноборони закупить ракетний комплекс "Нептун" у 2020 році, - Таран

Міністерство оборони ухвалило рішення про закупівлю комплексу “Нептун” та іншого ракетного обладнання до кінця 2020 року

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Міністр оборони Андрій Таран зазначив, що з цією метою буде здійснено перерозподіл коштів у межах державного оборонного замовлення.

Він заявив, що рішенням про закупівлю комплексу у межах фінансових можливостей поточного року Міністерство оборони демонструє свою зацікавленість мати якомога швидше “Нептун” у ЗСУ.

“Тепер комплекс може замовлятись і закуповуватись як серійний зразок. Найближчим часом сформуємо офіційне замовлення, завдання щодо кількості та термінів їх постачання. Необхідні кошти для закупівлі у наявності”, – зазначив Таран.

Читайте також: Ракетний комплекс "Нептун" поставлять на бойове чергування у 2021 році, - командувач ВМС

Також у Міністерстві оборони знайшли кошти, які будуть спрямовані на подальшу реалізацію ракетно-реактивної програми.

“Нептун” добре продемонстрував свої бойові можливості під час державних випробувань.Дивізіони, озброєні цим комплексом, буде розміщено у південних областях України, які мають вихід до узбережжя Чорного та Азовського морів", — сказав урядовець.

Наступним етапом, на думку Андрія Тарана, має стати робота над створенням корабельного варіанта комплексу “Нептун”. Ті ж ракетні катери, що проектуються сьогодні для потреб ВМС України, вже мають бути адаптованими для використання протикорабельної ракети, що входить до складу “Нептуна”.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb