На наступних президентських виборах громадяни повинні мати можливість голосувати онлайн, - Зеленський

Президент Володимир Зеленський оголосив, що 2021 рік стане першим для України в режимі "без паперу", та висловив сподівання, що на наступних президентських виборах громадяни зможуть голосувати онлайн

Про це президент Володимир Зеленський заявив з трибуни Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

"Не людина  для держави, а держава для людини. Це новий формат відносин між державою та громадянином, де держава - це сервіс. Для цього ми створюємо державу у смартфоні. Вже 26 млн українців можуть користуватися додатком "Дія" та цифровим посвідченням водія, свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу, паспортом просто у смартфоні. Або отримати дозвіл на будівництво у електронному кабінеті забудовника без участі чиновника. Не відходячи від комп'ютера зареєструвати бізнес за 15 хвилин. Швидше, ніж у більшості країн світу", - зазначив Зеленський у промові.

Президент також згадав послугу е-малятко для молодих батьків.

"Ми стали першою країною у світі, що має цифровий паспорт, за допомогою якого можна подорожувати або відкривати банківський рахунок онлайн. І це лише перші кроки на шляху до цифрової держави", - відзначив він.

"2021 рік стане початком входження країни у режим paper less (без паперу, - Ред). Жодна держустанова не зможе вимагати від українців жодних довідок, витягів чи інших папірців для отримання державних послуг. Наша мета на найближчі роки 100% державних послуг онлайн, а на наступних президентських виборах громадяни повинні мати можливість за бажанням голосувати в інтернеті", - наголосив президент.

"Цифрова країна - це не лише зручно, це країна, де бюрократія та корупція стануть нетиповим явищем", - додав Зеленський.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо