"Як мінімум на рівні цього року": Зеленський заявив, що у наступному році витрати на армію не зменшать

За словами президента України Володимира Зеленського, видатки на армію у наступному році залишаться як мінімум на рівні 2020 року

Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час послання до парламенту, передає Еспресо.TV.

"У 2020 році бюджет на армію став найбільшим в історії України. В часи коронакризи він не зменшився ні на гривню. І не розганяйте, будь ласка, зраду, що у 2021 році ми скоротимо кошти на військо. Це неможливо, тому що бюджет ще не прийнято, а тому я не дозволю цього зробити. Як мінімум, ці кошти залишаться на рівні цього року. Тобто понад 117 млрд грн, тобто на 15 млрд більше, ніж в епоху бігбордів про армію", - заявив Зеленський.

Зеленський також нагадав, що Конгрес США затвердив військову допомогу Україні на суму $250 млрд, а у Великій Британії Україна підписала угоду на 1,2 млрд фунтів стерлінгів для зміцнення військово-морського флоту України. Крім того, за словами Зеленського, спільно з Туреччиною Україна вироблятиме корвети, двигуни та військові дрони, розвивати системи ПВО. 

Президент також зауважив, що Україна почала виготовлення новітніх зразків озброєння, комплексів управління, мінометного комплексу "Барс", артилерійських боєприпасів для реактивних систем.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb