Росія перевезла до Криму 0,5 млн своїх громадян, - Джапарова

Принаймні пів мільйона російських громадян є вже зараз у Криму, і це, безумовно, є величезною загрозою для національної безпеки

Про це під час віртуального круглого столу заявила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, повідомляє Укрінформ.

“В тому, що стосується Криму – окупанти перетворили його на військову базу, і будь-яка дія Росії, зокрема, будь-який інфраструктурний проєкт, мають очевидне військове призначення. Навіть ті дороги, які вони збудували у Криму, призначені для посилення їх військової присутності”, - наголосила Джапарова.

За її словами, ще одна особливість поведінки російських окупантів – активна колонізація півострова, яка відбувається просто зараз.

“Вони витісняють українське населення з Криму. З іншого боку, вони заводять туди російських громадян. Ми маємо різні цифри, але навіть за російською статистикою 100 тисяч з чимось росіян заїхали до Криму, але неофіційна цифра є у п’ять разів вищою. Ми вважаємо, що принаймні пів мільйона російських громадян є вже зараз у Криму, і це, безумовно, є величезною загрозою для національної безпеки”, - підкреслила дипломат.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb