СБУ викрила проросійську злочинну групу, що переробляла спортпістолети у зброю

20 жовтня в СБУ розповіли про зупинення діяльності проросійського угрупування, що перероблювало стартові пістолети у бойову зброю

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Служба безпеки України викрила у Кривому Розі організаторів міжрегіонального угруповання, яке збувало зброю та боєприпаси.

СБУ встановила, що його фігуранти також входили до одного з громадських об'єднань, яке курується з Росії. У організаторів групи виявлено документи, які підтверджують їх участь у діяльності так званого "Собрания коренных народов земли русской "Вече Руси". Воно пропагує сепаратистські ідеї на шкоду територіальної цілісності України.

Під час обшуків правоохоронці вилучили 50 одиниць зброї, велику кількість бойових набоїв і запасних частин до зброї, гранати, глушники, обладнання і чорнові записи.

В СБУ заявили, що за оперативною інформацією, іноземні куратори організації могли використати представників осередку для проведення екстремістських акцій під час виборів до органів місцевого самоврядування.

У межах кримінального провадження, відкритого за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, фігурантам повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо