США розширять санкції проти "Північного потоку-2"

Держдепартамент США оголосив про розширення санкцій проти проєкту з будівництва газопроводу "Північний потік-2"

Про це повідомляється на сайті Держдепу.

Зазначено, що вони торкнуться компаній, які надають послуги або фінансування для установки обладнання на судна, які беруть участь в проекті.

У відомстві нагадали, що відповідно до розділу 7503 Закону про захист енергетичної безпеки Європи (PEESA) повинні подавати до Конгресу США доповіді з переліком суден, які займалися укладанням труб для "Північного потоку-2" або "Турецького потоку" на глибині 100 футів або більше, а також перелік іноземних суб'єктів, які свідомо продавали, орендували або надавали ці судна для будівництва цих проєктів.

Сьогодні в Держдепі роз’яснили, як трактують фразу "свідомо надають (надавали) ці судна для будівництва такого проєкту". У відомстві зазначили, що під це визначення можуть потрапляти "іноземні фірми або особи, які надають певні послуги або товари, які необхідні або мають істотне значення для надання або експлуатації судна, що бере участь в процесі укладання труб для таких проєктів".

"Така діяльність, яка підпадає під санкції відповідно до PEESA, може включати, крім іншого, надання послуг або коштів для модернізації або установки обладнання для цих суден або фінансування модернізації або установки обладнання для цих суден. Державний департамент і міністерство фінансів готові використовувати весь спектр санкцій, щоб зупинити будівництво цих трубопроводів", — підкреслили в Держдепі США.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb