Нацслужба здоров'я виплатила медзакладам понад 17,3 млрд грн за лікування пацієнтів у стаціонарах

Національна служба здоров'я (НСЗУ) виплатила 1086 медичним закладам понад 17,3 млрд грн за лікування пацієнтів у стаціонарних умовах

Про це повідомляє Урядовий портал.

Згідно з повідомленням, НСЗУ уклала договори з 1086 закладами на надання медичної допомоги пацієнтам у стаціонарних умовах. За пакетами "Терапевтичні госпіталізації" та "Хірургічні операції у стаціонарних умовах" цим закладам було виплачено 17,3 млрд грн.

Зазначається, що найбільше отримали Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. Мечникова - майже 131 млн грн, Олександрівська клінічна лікарня міса Києва - майже 113 млн грн та клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львів - 108 млн грн.

За інформацією НСЗУ, протягом квітня-вересня лікування у стаціонарі за пакетами "Терапевтичні госпіталізації" та "Хірургічні операції у стаціонарних умовах" отримали 47 тис. пацієнтів.

У пресслужбі зауважили, що у межах цих пакетів пацієнти мають право отримати безоплатне лікування. Зокрема, госпіталізація у межах пакету "Терапевтичні госпіталізації" включає профілактику, діагностику, лікування (в тому числі медикаментозне), медичну допомогу вагітним з ускладненим перебігом вагітності, а також медичну реабілітацію в гострому періоді. У межах госпіталізації заклад має забезпечити медичні вироби, витратні матеріали та лікарські засоби з Національного переліку основних лікарських засобів. А також ліки, які заклад отримує через централізовані закупівлі. Ці ліки не включені до тарифу, але їх закуповує для українців держава.

До пакета «Хірургічні операції у стаціонарних умовах» входить усе те, що передбачено у пакеті «Терапевтичні госпіталізації», а також проведення хірургічної операції з анестезією, інструментальні та лабораторні обстеження, включно з гістологією та біопсією при потребі та післяопераційний моніторинг пацієнта, знеболення та подальша медикаментозна терапія.

У пресслужбі підкреслили, що пацієнт може отримати безоплатно послуги за пакетами стаціонарної допомоги за направленнями лікаря, з яким укладена декларація, лікуючого лікаря, за доставленням бригадою екстреної медичної допомоги, за направленням з іншого клінічного підрозділу або закладу в разі, якщо людина вже лікується у стаціонарі, а також за самозверненням у невідкладному стані.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb